Убава е, с кеф да и натискаш педала на газта...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Здравейте колеги,имам въпрос относно Алфа 159 1.8 mpi
Collapse
X
-
Изглежда страхотен екземпляр на снимките, не се съмнявам, че и на живо ще е така. Със здраве да си я караш и повече километри от предишния собственик да и навъртиш.
Возията спрямо 166 как ти се струва?Now: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
-
Благодаря Ви, колеги за хубавите пожелания
Да ви се връща тъпкано
Преди малко я понастъпих повечко по завоите към Копитото да тествам хидравликата. Сравнено със 166 цата вози осезаемо по-твърдо по неравности, но пък е като ютия в завоите. И много по-тиха. На празен ход, ако не е оборотомерът, няма да знам, че моторът работи.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Ако колата е след 2007, може и да нямаш вдигане на стъклата от дистанционно, а само сваляне. Интересно ми е дали преди да се спука хидравликата имаше болежката от жужене на хидравликата и след ремонт дали се е оправило, ако е имала такъв проблем ?Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеБлагодаря Ви, колеги за хубавите пожелания
Да ви се връща тъпкано
Преди малко я понастъпих повечко по завоите към Копитото да тествам хидравликата. Сравнено със 166 цата вози осезаемо по-твърдо по неравности, но пък е като ютия в завоите. И много по-тиха. На празен ход, ако не е оборотомерът, няма да знам, че моторът работи.
И това е единствения правилен бензинов вариант при този модел.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщениеАко колата е след 2007, може и да нямаш вдигане на стъклата от дистанционно, а само сваляне. Интересно ми е дали преди да се спука хидравликата имаше болежката от жужене на хидравликата и след ремонт дали се е оправило, ако е имала такъв проблем ?
Нямаше шум преди ремонта на маркуча. Няма и след това.
Казанчето ми е най-обикновено - на вид, като тези на 156. Т.е - няма я и историята с онази прословута цедка.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеСтъклата не се вдигат от дистанционното и това ще го преправя, защото не ми харесва.
Нямаше шум преди ремонта на маркуча. Няма и след това.
Казанчето ми е най-обикновено - на вид, като тези на 156. Т.е - няма я и историята с онази прословута цедка.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщениеКак може да се оправят да се вдигат от дистанционното, че моите само се свалят и трябва да ги вдигам винаги от конзолата с копчетата ?
Накратко - заключваш от дистанционното а допълнителното устройство имитира действието на заключване с механичен ключ и задържане.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНай-правилният подход е да се преправи софтуера на боди компютъра за да се премахне това ограничение. За целта обаче е необходимо познаването му в детайли а едва ли може да се намери инфо по въпроса. Поради това възнамерявам да реализирам идеята с малко допълнителна електроника, която ще въздейства на контакта на шофьорската брава след заключване от дистанционното.
Накратко - заключваш от дистанционното а допълнителното устройство имитира действието на заключване с механичен ключ и задържане.Успех!
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic
Comment
-
При отключване се натиска и задържа бутона за отключване, при заключване - другият. В момента, в който се пусне бутона стъклата спират в текущата позиция, не слизат или качват сами до крайна позиция. Моята е 2006 и ги има и двете.Alfa Romeo 159 SW 1.9 jtdm Lusso ~180bhp
Comment
-
Тази екстра е полезна лятото когато колата е била на припек и я наближаваш -сваляш прозорците с дистанционното да се проветри от жегата докато стигнеш до нея и да не се форсира напразно климатика .
В упътването пише "повече от 3 секунди" да се държи натиснат бутона за отключване/сваляне или заключване/вдигане на прозорците.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Изпробеах го днес, веднага след като си задафох въпроса и установих, че като задържа бутона за отключването се свалят, но, когато задържа заключването не де вдигат, но се чува звук от вратата все едно се нещо се превключваошитах да сложа ключа в ключалката и когато го направя с него работи и вдигането и свалянето... Дали ми е прецакано нещо или си е така?
---------- Post added at 23:10 ---------- Previous post was at 23:08 ----------
Извинете ме за грешките, но клавиатурата на тела е мн. ситна и натискам съседни бутони
Comment
Comment